Předměřický Floorballplayer pohár 2014

06.09.2014 23:17

- na poháru bylo 16 týmů, které byly rozděleny do čtyř skupin

- z každé skupiny postupoval 1 a 2 tým do play off, zbytek hrál o umístění

- hrálo se 2 x 10 minut hrubého času

 

Tradiční každoroční účast na Joker cupu jsme letos vyměnili za hru na Předměřickém Floorballplayer poháru.Sestava na turnaj se tentokrát namixovala z jedné lajny Vikingů a druhou lajnu dodali borci zpřáteleného týmu Loosers, se kterými jsme počali v loňské sezoně k oboustranné spokojenosti spolupracovat. V brance se tentokrát objevil Shark a to zejména vlivem jeho problémů s kotníkem a zároveň mých problémů toho rázu, že po čtyřech floorbalových mačích během jednoho týdne, mám totálně vybité baterky a moje koleno se mi v podobě otoku ozvalo s tím, že mám jaksi přibrzdit tempo, jinak bude zle. Navíc sebekriticky přiznám, že moje současné forma není nijak oslnivá, tedy Shark si zasloužil zakleknout do brankoviště Vikingů zcela po zásluze.

Řekněme si hned na začátku, že jsme postoupili zaslouženě do vyřazovacích bojů v neděli! K postupu nás dovedla náročná cesta, když jsme o tom, že budeme bojovat v play off rozhodli až v posledním utkání. No ale pojďme od začátku....

 

sobota 6.9.2014 - základní skupina

 

Hradečtí Vikingové - Iloiset Ketut       0 : 1

Na začátek nás čekal tým matky měst, tedy stověžaté Prahy. Iloiset Ketut znamená ve finštině veselá liška a chytře jako lišky tento tým florbal hraje a i přes to,že hrál zcela bez střídání v sestavě 5+1, tihle borci hrají velmi pohledný florbal. No ale my už taky nejsme nějací nazdárci a tedy na plaubovce se odehrával zajímavý souboj, který bych vyhodnotil po jeho skončení tak,že jen střelecká nemohoucnost rozhodla o tom, že jsme zápas nevyhráli. Bez gólů se nevyhrává a když přišla jediná chyba v zápase ve formě osamoceného borce soupeře před naší bránou a ten již neměl problém umístit po kličce Sharkovi míček do sítě - 0:1, museli jsme přijmou hořkou porážku. Velká škoda, na body se dosáhnout dalo!

 

Hradečtí Vikingové - FBC Jaroměř B   0 : 1

Zápas s béčkem Jaroměře nazačal tak dobře jako ten předchozí z hlediska herní kvality Vikingů. Postupem času se hra vyrovnala, ale opět jsme selhali v brankovém zakončení a to i v případech kdy za golmanem soupeře dvakrát zazvonila tyč. Gól jsme obdrželi po ztrátě míčku za vlastní brankou a soupeř po přihrávce mezi kruhy plácl do míčku naslepo a ten se bohužel objevil v naší síti u levé tyče. Ani vyrovnat jsme už nedokázali, ale herně to opět byl z naší strany kromě začátku velice dobrý zápas a bodovat jsme si zasloužili, ale bohužel nezdařilo se.

 

Hradečtí Vikingové - FBŠ Všestary   3 : 0

branky, nahrávky: Smutný ( Haklička ), Dyntar (Čapek ), Polášek ( Haklička )

Jedině výhra minimálně o dva góly nás posouvala do vyřazovacích bojů. To věděl i soupeř a před úvodním buly toto téma zajímavě otevřel jejich velmi sebevědomý borec s číslem 99 na zádech, který Podíkovi sdělil: "Tak co, už Vám o nic nejde, že jo? ... dva góly nám stejně nedáte..." :-)) ,...to byl hodně zábavný moment, nad kterým jsme se pobavili po konci utkání :-)) . Míček se totiž v síti soupeře zjevil dokonce třikrát a zcela po zásluze jsme tento zápas o všechno vyhráli. Nejprve se nejlépe zorientoval Dejv na brankovišti soupeře a skóroval - 1:0. Pak přišly dvě učebnicové akce Martina Hakličky, který vyzval Poldíka a následně Aleše k zasunutí míčku do prázdného zařízení - 3:0! To bylo skóre po prvním poločase a tedy bylo hlavním cílem nedostat branku, což se nakonec po kvalitní obranné hře podařilo a díky tomuto výsledku se těšíme na prvního zítřejšího soupeře, kterým bude FBC Vallhala! ;-)

sobotní sestava: ROTTER - BEK, LORENC, POLÁŠEK, MEDÁČEK, SMUTNÝ, KOLESNÁČ, LOKVENC, HAKLIČKA, DYNTAR, URBAN

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

neděle 7.9.2014 - play off

 

Hradečtí Vikingové - Valhalla     1 : 3

branky, nahrávky: Feistauer ( Bek ) 

Oproti sobotě trochu pozměněná sestava Vikingů vyběhla dnes na plac sportovně se poprat o postup do bojů o medaile. Plejeři soupeřova týmu ve většině případů hrají registrované soutěže florbalu, tedy věděli jsme, že nás čeká těžká šichta, ale odhodlání nám rozhodně i tak nechybělo. O celém utkání bohužel rozhodlo hned prvních pět minut, když nám soupeř odskočil o dvě branky a výsledek si i přes naši korekci už pohlídal. První gól jsme dostali po ráně mezi kruhy, když jsme špatně pokryli hráče a míče prosvištěl nad ramenem našeho muže v masce a zastavil se až v síti. Druhý gól do naší branky padl po přečíslení a přihrávku před již prázdnou branku střelec umístil přesně v tyči. Naše snaha sice byla zřetelná a rozhodně si každý z Vikingů zasluhuje za tento zápas pochvalu, nicméně musíme sportovně přiznat, že borci Vallhaly nás k ničemu velkému nepustili a výsledek si zkušeně pohlídali. Netřeba ale se stydět za výkony na tomto turnaji! Pokud vylepšíme střeleckou mušku, v ligových zápasech můžeme ukázat světu, že Vikingové rozhodně nejsou staré železo! ;-) 

nedělní sestava: ROTTER - BEK, ZEMAN P., LOKVENC, SUCHÁNEK, POLÁŠEK, MEDÁČEK, SMUTNÝ, FEISTAUER, DYNTAR, URBAN

 

fotogalerie z turnaje  vikingshk.webnode.cz/fotogalerie/predmericky-pohar-2014/

 

          kanadské bodování Hradečtí Vikingové

 

konečné pořadí poháru:

  1. FBC Valhalla
  2. ILOISET KETUT
  3. IBK Rulla
  4. Los Legendos
  5. Hradecký Fosy
  6. Tornados
  7. FBC Demons
  8. Hradečtí Vikingové
  9. TJ Sokol Jaroměř B
  10. Czech Garbage
  11. Joker Team Jaroměř
  12. FBŠ Všestary
  13. FbC Sokol Předměřice
  14. FBC Ostroměř
  15. Došla páska
  16. Kanárci