Rozhovor s GM

16.08.2012 22:37

Přinášíme rozhovor s GM Vikingů Martinem Zemanem o všem podstatném co se v týmu událo během léta....

 

Tým v minulém týdnu počal přípravu, jak ji v tuto chvíli hodnotíte?

GM: Velmi kladně! Přípravné zápasy jsme letos naplánovali na dřívější datum než bývalo zvykem. Důvodem bylo zejména to, že do týmu potřebujeme zapracovat nová jména a vyladit souhru. Výsledky zatím hovoří jasně, daří se nám to :-) Porazili jsme zatím zkušené borce Jokeru, ale výkon nebyl ještě zcela dle představ a v úterý jsme porazili ambicemi nabitý tým Patriots a zde již náš výkon snesl přísná měřítka a dá se říci, že takto bychom se chtěli prezentovat i v lize.

 

Tým musí oželet služby Tomáše Tondy Matyse, který přestoupil do konkurenčního týmu Chodova. Jistě jde o citelnou ztrátu?

GM: Tak určitě! Nabídka Chodova však byla velmi zajímavá a my jsme neměli důvod Tondovi dělat problémy a jeho kontrakt jsme ukončili. Pro něho je to jistě velká výzva a my mu přejeme v novém působišti hodně úspěchů!

 

Byl zájem ještě o další Vikingy z jiných týmů?

GM: Ano byl, ale nikdo jiný ze základu týmu neodchází. Laso svištělo zejména kolem střelce Horsta, ale dali jsme jasně najevo všem zájemcům, že Horst a ostatní Vikingové jsou zbožím neprodejným!

 

Na soupisce se objevila čtyři nová jména. Jak do týmu tito borci zapadli?

GM: Zcela parádně a bez problémů! My jsme na těch nových hráčích začali pracovat až po skončení minulé sezony a jednání to nebyla jednoduchá. Jsme ale moc rádi, že se to povedlo a tihle borci obléknou černo-modrý dres.

 

Můžete jmenovat ještě nějaké další novinky z kádru?

GM: Nijaké bomby nečekejte. Snad jen to, že dres s "Áčkem" oblékne Lukáš Rotter, který se jinak velmi intenzívně podílí na vedení a řízení našeho klubu, tedy jde o krok zcela logický.

 

Klubové barvy zůstávají stejné?

GM: Samozřejmě! Dresy máme tradiční a pouze jsme doplnili výstroj o stulpny a to samozřejmě v modro-černé kombinaci. Ještě očekáváme dres pro golmana, který již je na cestě přes Atlantik a doufejme, že již brzy dorazí. A nejde o zcela obyčejný dres, ale nechte se překvapit :-)

 

V počítku září se účastníte Joker cupu, jaké jsou cíle?

GM: Cíle jsou samozřejmě ty nejvyšší, ale nechceme se svazovat nějakými konkrétními plány. Prostě chceme dojít co nejdále to půjde a tento turnaj bereme zejména jako vhodnou přípravu na FLAHK, která je pro nás prioritou.

 

Takže zlato ze Skutče, které jste dovezli v květnu chcete zopakovat? :-)

GM: Byl bych špatným GM, kdybych řekl, že tomu tak není! Zlatý pohár ze Skutče byl krásným úspěchem a mám z něho radost, ale jak říkám, prioritu má pro nás liga.

 

O složení pětek máte jasno?

GM: Dá se říci, že ano. Již v současnosti lajny nastupují většinou v podobě, se kterou bychom se chtěli prezentovat i v lize.

 

Děkujeme za rozhovor!

Další informace z kádru Vikingů přineseme během měsíce září, tedy aktuálně před počátkem ligových bojů.

 

Vaše Vikings news!